Nationale UK Lotto

Om mee te spelen met de UK Lotto van de Britse Nationale Loterij moet je 6 getallen kiezen uit een reeks van 59. Binnen drie uur na de officiële trekking worden de uitslagen op onze website gepubliceerd. Je kunt je getallen door de computer laten bepalen door de optie “Easy-pick” te kiezen. Bovendien vind je aan de linkerkant van de site handige aanwijzingen. De trekkingen zijn in 2023 iedere woensdag en zaterdag.

De kosten zijn €4,95 per lot (eenmalige deelname)

Over de UK Lotto

De UK Lotto wordt georganiseerd door de Britse Nationale Loterij, die onderdeel is van de Camelot Group. De Lotto wordt sinds 20 jaar in Engeland en op Isle of Man gespeeld. Twee keer per week vindt er in Londen een trekking plaats, namelijk op woensdagavond om 22:30 GMT en op zaterdagavond om 20:30 GMT. Bij elke trekking worden 59 ballen getrokken.
De jackpot van de UK Lotto heeft een recordhoogte van £66 miljoen bereikt. Deze werd gewonnen in januari 2016 door twee spelers. Bij de trekking op woensdag begint de jackpot op een minimaal bedrag van £2,5 miljoen en op zaterdag staat deze minimaal op £5 miljoen. Bij elke trekking waarbij de jackpot niet valt, stijgt deze met minimaal £2 miljoen. Als de jackpot na vier keer nog niet is gevallen, gaat het bedrag weer terug naar de minimale jackpot.

Wat is de uitslag van de Engelse lotto (2023)?

De uitslagen worden direct na de trekking op woensdag en zaterdag bekend gemaakt. Lottoresultaten worden op woensdag en zaterdag om 19.45 uur bekendgemaakt.

Wie kan meespelen met de UK Lotto?

Dankzij Lotto Agent kun je vanuit elk willekeurig land meespelen met de UK Lotto. De enige vereiste is dat je minimaal 16 jaar oud bent.

Hoe win je de UK Lotto?

De UK Lotto kent 6 prijscategorieën, namelijk 2, 3, 4, 5, 5+B en 6. Het getal staat daarbij voor het aantal ballen dat je goed hebt voorspeld en de B staat voor de Bonus Bal. Bij 6 goede ballen win je de jackpot. De hoogte van de andere prijzen hangt af van het aantal winnaars in die categorie en van het totale prijzengeld. Dit kan pas worden vastgesteld na de trekking. Met 2 goed voorspelde ballen win je een prijs in de laagste prijscategorie, namelijk categorie 2.
Na de trekking van de 6 gewone ballen, wordt uit de overgebleven ballen een Bonus Bal getrokken. Wanneer je 5 ballen én de Bonus Bal goed hebt voorspeld, win je een prijs in prijscategorie 5+B. Dit is na de jackpot de hoogste prijs die je kunt winnen in de UK Lotto. Op de pagina “Resultaten” van de UK Lotto zie je het getal van de Bonus Bal in het groen staan.

Belasting en ontvangst van prijzen
Over de prijzen in de UK Lotto wordt geen belasting geheven. Daarbij vraagt ook Lotto Agent geen toeslagen voor het innen van je prijs. Je krijgt het gewonnen bedrag dus in zijn geheel uitgekeerd.

Meespelen met de UK Lotto online
Dankzij Lottoland kun je meespelen met de UK Lotto, waar ter wereld je je ook bevindt. De UK Lotto kent hoge jackpotten. De volgende keer dat je zo’n hoge jackpot op de Britse televisie aangekondigd ziet worden kun je dus gewoon meedoen.

Word jij de volgende miljonair?
De Britse loterij heeft over de afgelopen twee decennia al heel wat mensen miljonair gemaakt. In 2012 ging de loterij al voorbij de 3.000 miljonairs en in 2015 vonden er een aantal veranderingen plaats, waardoor de geldprijzen nog hoger werden. In januari 2016 leverde dat een nieuwe record jackpot op van £66,1 miljoen en drie maanden later ook nog eens een nieuw record van £35,1 miljoen met een enkel lot.

Twee keer per week kans om multimiljonair te worden

De UK Lotto kent, net als de Ierse Lotto, twee trekkingen per week. Deze vinden plaats op woensdag- en zaterdagavond. Hoewel het Britse en het Ierse spel erg veel op elkaar lijken, zit het grootste verschil in het feit dat de UK Lotto doorgaans een hogere jackpot kent, omdat er meer spelers aan meedoen.
Bovendien kun je zelf de jackpot hoger maken door gebruik te maken van de exclusieve optie “Double Jackpot”.

Het geautomatiseerde systeem maakt het heel eenvoudig om zelf te bepalen hoe je de UK Lotto wilt spelen. Je kunt zelf bepalen met hoeveel cijfercombinaties je mee wilt spelen, tot maximaal 12 combinaties. De cijfercombinaties mag je zelf kiezen of kun je door de QuickPick functie via de computer laten bepalen. Je krijgt dan een willekeurige reeks cijfers.

Wat zijn de kansen in de UK Lotto?

De kansen zijn hetzelfde als voorheen, maar de jackpot wordt vaker gewonnen, aangezien er nu slechts vijf worpen zijn toegestaan ​​(voorheen kon er maximaal £ 22 miljoen worden gerold).

Hoe werkt de jackpot rollover?

Lotto Rolldown-verbeteringen worden van kracht vanaf de trekking van 7 november. Lees verder.

Een Rolldown vindt plaats wanneer er een Lotto Must Be Won-trekking is en niemand de jackpot wint door de 6 hoofdnummers te trekken. Dit betekent dat de jackpot wordt verdeeld over andere prijsniveaus waar spelers 2 of meer hoofdnummers winnen, zodat duizenden mensen kunnen uitkijken naar hogere geldprijzen.

Spelers die overeenkomen met 2 hoofdnummers in de Rolldown ontvangen elk een geldprijs van £ 5 naast de gebruikelijke gratis Lucky Dip. De rest van het jackpotprijzenfonds wordt (tegen een vast percentage) toegewezen aan andere winnende klassen en verdeeld onder die winnaars. Raadpleeg voor meer informatie over het Rolldown-mechanisme de Lotto-gameflow.

Scroll naar boven